Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- fél kg burgonya
- fél répa
- liszt
- 2 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- babérlevél,őrölt szerecsendió,őrölt fehérbors,őrölt és egész kömény,tengeri só,pirospaprika,
- ecet
A burgonyát és a répát meghámozom,karikára vágom.A káposztának leszedem a nagy külső leveleit,megmosom,kivágom a vastag ereket és feldarabolom.A belső részét megmosom,levágom a torzsa körüli részeket,majd kis kockákra vagdalom.Ezeket együtt felrakom főni babérlevéllel és annyi vízzel ami éppenhogy ellepi.Kis lángon főzöm.Ha félig puha,hozzáadom a fokhagymákat és a só kivételével a fűszereket.Ha megpuhult,elzárom,kiveszem a babérleveleket és botmixerrel pürésítem.Nem teljesen pépesre,hanem csak hogy eltűnjenek a nagyobb darabkák.Újra felteszem főni,közben behabarom az olaj,tejföl,liszt keverékkel.A végén sózom és ecettel savanyítom.Szójás fasírtot kínáltam hozzá,amit úgy készítettem,hogy a befűszerezett szójaport elkevertem vízzel és egy tejbe áztatott zsemlével,vizes kézzel pogácsákat gyúrtam és olajban kisütöttem.
Megjegyzés küldése