Kelkáposzta főzelék  

Posted by: LiliNortianyu in , , , , , ,

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • fél kg burgonya
  • fél répa
  • liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • babérlevél,őrölt szerecsendió,őrölt fehérbors,őrölt és egész kömény,tengeri só,pirospaprika,
  • ecet
A burgonyát és a répát meghámozom,karikára vágom.A káposztának leszedem a nagy külső leveleit,megmosom,kivágom a vastag ereket és feldarabolom.A belső részét megmosom,levágom a torzsa körüli részeket,majd kis kockákra vagdalom.Ezeket együtt felrakom főni babérlevéllel és annyi vízzel ami éppenhogy ellepi.Kis lángon főzöm.Ha félig puha,hozzáadom a fokhagymákat és a só kivételével a fűszereket.Ha megpuhult,elzárom,kiveszem a babérleveleket és botmixerrel pürésítem.Nem teljesen pépesre,hanem csak hogy eltűnjenek a nagyobb darabkák.Újra felteszem főni,közben behabarom az olaj,tejföl,liszt keverékkel.A végén sózom és ecettel savanyítom.Szójás fasírtot kínáltam hozzá,amit úgy készítettem,hogy a befűszerezett szójaport elkevertem vízzel és egy tejbe áztatott zsemlével,vizes kézzel pogácsákat gyúrtam és olajban kisütöttem.

This entry was posted on szerda, szeptember 16, 2009 and is filed under , , , , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése