Gombás tarhonya  

Posted by: LiliNortianyu in , , , ,

Ez az étel frissen szaftos,de előző este is érdemes elkészíteni,mert másnap ebédre beissza a tarhonya a levet és jól összeérnek az ízek.Persze nagyon finom frissen is,tegnap este főztem és be is vágtam 2 tányérral.A kisfiamnak is nagyon ízlett másnap,Ő először evett tarhonyát,de szerintem nagy kedvenc lesz.Neki gomba nélkül adtam,mivel még csak egy éves.Ez is azon ritka alkalmak egyike,amikor tojásos tésztát használok.Szívesen készítek tönköly tarhonyát,de azt inkább levesbetétnek alkalmazom.Csiperke helyett lehet mást rakni bele,Én azért szeretem,mert hamar kész és nem lehet elrontani,meg persze az íze is nagyon jó.

Hozzávalók:

  • 1 tasak tarhonya
  • 400 g barna csiperke
  • 3 lecsópaprika
  • 3 kisebb paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika,tengeri só,majoranna,fehérbors
Megdinsztelem a hagymát a karikára vágott paprikával.Közben kevés olajon kicsit megpirítom a tarhonyát,majd felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel és megsózom.Kis lángon párolom és mielőtt elfőné az összes vizet,elzárom és hagyom fedő alatt készre párolódni.1-2-szer kell csak megkeverni párolás közben.Amikor már puha a paprika,hozzáadom a feldarabolt paradicsomot,majd a cikkekre vagy szeletekre vágott gombát.Fűszerezem,vizet adok hozzá és készre párolom.A végén a két ételt összekeverem és állni hagyom.Kovászos uborkával a legjobb.

This entry was posted on szerda, szeptember 02, 2009 and is filed under , , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése