Parajos palacsinta csőben sütve  

Posted by: LiliNortianyu in , , , ,



Nem szoktam kifejezetten vegán ételeket készíteni,normális esetben tojást tettem volna a palacsintába,tehéntejet használtam volna és sajt került volna a tetejére.De így is remekül sikerült.Legközelebb,ha sütök palacsintát tojás nélkül csinálom,kíváncsi vagyok észre veszi-e a család,mert ez a tészta,bár nem édes fajta,nagyon finom lett.A kisfiam már elaludt,mire elkészült,de a tésztából evett Ő is,nem is keveset.

Palacsinta:
Összekeverek 1 doboz szójajoghurtot,3 bögre rizstejet,annyi lisztet,hogy sűrű palacsintatészta legyen,pici szódabikarbónát is tettem bele és fűszereztem sóval,pirospaprikával.Vastagra sütöttem pici olajon.

Paraj töltelék:
Most mirelit parajpürét használtam,kb 30-40 dkg-t.Ezt felolvasztás után összekevertem 4 marék bio kukoricapehellyel,2 zúzott fokhagyma gerezddel,sóval borssal.Előre el kell készíteni,hogy jól elázzon a gabonapehely.

A palacsintákat megtöltöttem a parajjal és feltekertem.Kiolajoztam egy hőálló tálat és sorba belerakosgattam egymás mellé.Olíva olajból,lisztből és rizstejből fehér mártást készítettem.Sóval és egy zúzott fokhagyma gerezddel ízesítettem.Ezzel leöntöttem a palacsintákat és megsütöttem.Sűrűre csináltam a mártást,így nagyon jól lehetett szeletelni.

This entry was posted on hétfő, október 12, 2009 and is filed under , , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

2 megjegyzés

Tényleg finom lett.Azóta már evett belőle a Norti is és ízlett neki nagyon.

Megjegyzés küldése