Nem szoktam kifejezetten vegán ételeket készíteni,normális esetben tojást tettem volna a palacsintába,tehéntejet használtam volna és sajt került volna a tetejére.De így is remekül sikerült.Legközelebb,ha sütök palacsintát tojás nélkül csinálom,kíváncsi vagyok észre veszi-e a család,mert ez a tészta,bár nem édes fajta,nagyon finom lett.A kisfiam már elaludt,mire elkészült,de a tésztából evett Ő is,nem is keveset.
Palacsinta:
Összekeverek 1 doboz szójajoghurtot,3 bögre rizstejet,annyi lisztet,hogy sűrű palacsintatészta legyen,pici szódabikarbónát is tettem bele és fűszereztem sóval,pirospaprikával.Vastagra sütöttem pici olajon.
Paraj töltelék:
Most mirelit parajpürét használtam,kb 30-40 dkg-t.Ezt felolvasztás után összekevertem 4 marék bio kukoricapehellyel,2 zúzott fokhagyma gerezddel,sóval borssal.Előre el kell készíteni,hogy jól elázzon a gabonapehely.
A palacsintákat megtöltöttem a parajjal és feltekertem.Kiolajoztam egy hőálló tálat és sorba belerakosgattam egymás mellé.Olíva olajból,lisztből és rizstejből fehér mártást készítettem.Sóval és egy zúzott fokhagyma gerezddel ízesítettem.Ezzel leöntöttem a palacsintákat és megsütöttem.Sűrűre csináltam a mártást,így nagyon jól lehetett szeletelni.
This entry was posted
on hétfő, október 12, 2009
and is filed under
gabonapehely,
palacsinta,
spenót,
vegán,
vegéthó
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
.
Ez nagyon finom lehet.
Tényleg finom lett.Azóta már evett belőle a Norti is és ízlett neki nagyon.