Karfiol leves  

Posted by: LiliNortianyu in , , , , ,

Szamócánál láttam nemrég karfiol leves receptet és rádöbbentem,hogy milyen rég nem készítettem már,pedig nagyon szeretem.A másfél éves fiam például most evett először ilyent.Neki leginkább a szója virsli és répa karikák jöttek be,amiket pici ujjacskáival halászott ki a levesből.Az enyémből is:) Apa pedig először evett szója virslit,eddig nem akarta megkóstolni,most meg simán elhitte volna,hogy húsból van.
Hozzávalók:

  • fél karfiol kis rózsákra szedve
  • 2 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • fél zacskó tönköly tarhonya
  • petrezselyemzöld
  • só,babérlevél,pirospaprika,tárkony
  • fél doboz szója tejföl
  • szója virsli
  • pici liszt
  • olaj
  • ecet
A karfiol rózsákat,a karikára vágott répát és a négyfelé vágott hagymát babérlevéllel felteszem forró vízben főni.Ha megpuhultak fűszerezem,kevés olajat adok hozzá,beleöntöm a tönköly tarhonyát,5 perc múltán behabarom a liszttel kikevert tejföllel,belekarikázom a virslit és végül ecettel savanyítom.

This entry was posted on csütörtök, október 29, 2009 and is filed under , , , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

2 megjegyzés

A te karfiollevesed is nagyon guszti lett! :-)

Megjegyzés küldése