Figyelemre méltó idézetek  

Posted by: LiliNortianyu in , ,

Pithagorasz:

"Mindaddig, amíg az Ember könyörtelen pusztítója lesz az alacsonyabb szintű élőlényeknek, nem fogja ismerni sem az egészséget, sem a békét."

*
Platón:

"Szókratész a vegetáriánus étrend mellett emelte fel a szavát, mert ez az állam mezőgazdasági forrásainak a legokosabb felhasználását teszi lehetővé. Figyelmeztet arra is, hogy ha az emberek állatokat kezdenének enni, akkor több legelőre lenne szükség és ez elkerülhetetlenül háborúhoz vezet."
*
Plutarkhosz:

"Valóban azt kérdezed, mi oka volt Pithagorasznak arra, hogy nem fogyasztott húst? Én részemről azon csodálkozom, hogy milyen véletlen folytán, és milyen elmeállapotban érinthette szájához az első ember az alvadt vért, és vehette ajkaihoz egy halott teremtmény húsát, és hogyan rakhatott az asztalra halott, áporodott testeket, és hogy merészelte élelemnek és táplálónak nevezni azt, ami kis idővel azelőtt még bőgött, kiáltozott, mozgott és élt. Hogyan képes egy személy kibírni azt a látványt, mikor torkokat metszenek el, bőrt nyúznak le, és végtagokat tépnek ki a testből?"
*
Lev Nyikolajevics Tolsztoj:

"Nem lehet jogunk azokra az állatokra, melyek a szárazföldön élnek, ugyanazzal táplálkoznak, ugyanazt a levegőt szívják, ugyanazt a vizet isszák, mint mi, kétségbeesett kiáltozásaik kínosan hatnak ránk, mikor leöljük őket úgy, hogy szégyenkeznünk kell cselekedetünk miatt."

"...a húsevés egyszerűen immorális cselekedet, mivel olyan aktust követel, mely ellentétben áll az erkölcsi érzékkel - gyilkosságot."

*
Albert Eintein:

"Semmi sem lesz kedvezőbb hatással az emberiség egészségére és túlélési esélyeire, mint a vegetáriánus étkezésre való áttérés."
*
Isaac Bashevis Singer:

"Gyakran mondják, hogy az emberek mindig megették az állatokat, mintha ez egy érv lenne eme gyakorlat folytatására. Az ilyen logika szerint nem kellene megpróbálnunk megakadályozni, hogy az emberek másokat megöljenek, mivel ez is időtlen idők óta folyik."

"Az Írások arra köteleznek bennünket, hogy ne vegyük el mások életét. Nem szabad abban a tévhitben élnünk, hogy szívességet teszünk az állatoknak azzal, hogy nem esszük meg őket. Épp úgy ahogy az embernek, nekik is joguk van az élethez."

*

Leonardo da Vinci:

"Aki nem értékeli az életet, az nem érdemli meg azt. Ezen állatok ivadékait elválszatják a szüleiktől, feldarabolják, barbár módon lemészárolják őket. Bár az ember az állatok királya, mégis borzalmas dolgokat művel. Mások élet árán élünk. Temetőhelyek vagyunk. Gyermekkoromtól visszautasítottam a húsevést."

"És ha, mint megírtad, te vagy az állatok királya, noha inkább mondhatnád a vadállatok királyának, mivel te vagy köztük a legnagyobb, miért nem segíted őket? Hogy majd aztán neked adhassák fiaikat ínyed gyönyörűségére, aki minden állatok teremtőjévé próbáltad magadat tenni?"

"Eljon az idő, amikor az emberek úgy tekintenek majd egy állat gyilkosára, mint ahogy most tekintenek egy ember gyilkosára"

*

Mahatma Ghandi:

"A húst nem tekintem semmilyen szinten szükségesnek számunkra semmilyen klimatikus viszonyok között, ahol az ember normálisan meg tud élni. A húsétel alkalmatlan fajtánk számára. Tévedünk, mikor lemásoljuk az alacsonyabb szintű állatvilágot - ha egyszer magasabb szinten vagyunk."

"Egy nemzet nagysága és morális fejlődése lemérhető azon, hogyan bánnak az állatokkal.
Az élveboncolás a legsötétebbike azoknak a sötét bűnöknek, melyeket az ember ma elkövet Isten és szépséges teremtése ellen. Nem illik mindennapi imáinkba belefoglalni a könyörületes Isten áldását, ha mi viszont nem gyakorlunk elemi könyörületet a többi teremtménytársunk iránt."

*

Richard Gere:

"Mint ennek a bolygónak a lakóinak, van egy kötelességünk, hogy tisztelettel, kedvességgel és együttérzéssel bánjunk minden más fajjal. Teljesen esztelen dolog, amilyen szenvedésen keresztülmennek az állatok a vágóhídjaink miatt. Kérlek segíts nekünk befejezni ezt az őrültséget."

*
Sir Paul McCartney:

"Ha a vágóhidaknak üveg faluk lenne, mindenki vegetáriánus lenne."
*
Marguerite Yourcenar:

"Az állatok a barátaim, és nem eszem meg a barátaimat"
*
Harvey Diamond:

"Tegyél bele egy bölcsőbe egy kisbabát egy almával, meg egy nyuszival. Ha a nyuszit eszi meg, és az almával játszik, veszek neked egy új autót."
*
Mohandas Gandhi:

"Úgy vélem, hogy a húsételek nem megfelelőek az ember számára. Ha felsőbbrendűek vagyunk az állatoknál, akkor hibás dolog őket utánoznunk. Azt hiszem, a lelki fejlődés egy bizonyos szinten megköveteli, hogy beszüntessük élőlénytársaink saját testi igényeink kielégítését szolgáló pusztítását."





This entry was posted on hétfő, október 05, 2009 and is filed under , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

4 megjegyzés

Teljesen egyetértek mindegyikkel!
Már ismertem őket, de jó, hogy feltetted!

Ez is egy jó "reklám" a vegaságnak,ha látják az emberek,hogy ez nem újkeletű divathóbort,és így is lehet az ember egészséges testű és elméjű.Elvégre az idézetek nem kispályásoktól származnak.

a végére eleredtek a könnyeim:( micsoda igazságok, micsoda nagy emberektől. Egy párat ismertem, de a Plutarkhosz-é mélyen megérintett. Ezt mindenkinek el kellene olvasnia!!!köszönöm

Az nálam is csontig hatolt,durva,de igaza van.

Megjegyzés küldése