Spenótos rakott burgonya  

Posted by: LiliNortianyu in , , , , , ,


Hozzávalók:

  • 1.5 kg burgonya
  • 10 tojás
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 400-500 g. paraj
  • 3 dl (növényi) tejszín
  • kevés olaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fűszerek:tengeri só,petrezselyemzöld,őrölt bors
  • 1-2 ek. liszt
  • mozzarella korongok
A burgonyát héjában megfőzöm,közben keményre főzöm a tojást és kicsit megpárolom a fokhagymával a spenót leveleket.A paprikát csíkokra vágva megdinsztelem.Egy nagy olajjal kikent tálba a meghámozott burgonya harmadát belekarikázom.Enyhén sózom,erre jön a spenót fele,majd 5 db. karikára vágott tojás.Megint pici só és jöhet a dinsztelt paprika.Megint burgonya,pici só,spenót,tojás,pici só,burgonya. A tejszínt 1-2 dl vízzel felforralom és belekeverem a fűszereket (ebbe is mehet zúzott fokhagyma),és a liszttel besűrítem.Ezzel a mártással nyakon öntöm a rakottast.Mozzarella szeleteket rakok a tetejére és előmelegített sütőben megsütöm.

This entry was posted on csütörtök, augusztus 20, 2009 and is filed under , , , , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

1 megjegyzés

Húú, ez nagyon guszta. Kipróbálom.

Megjegyzés küldése