Pelyhes-meggyes finomság  

Posted by: LiliNortianyu in , , , , , , ,


Mindig érdekelt,milyen lehet a zabpelyhes sütemény.Vajon van olyan jó,mint a piskóta?Mivel a család rajtam kívül nincs oda a reformsütikért (pl. teljeskiőrlésű lisztes süti),ezért eddig nem nagyon próbálkoztam ilyesmivel.Na meg a zabpehely sem ízlik igazán egyikünknek sem.De mostanában megint sok hasonló recepttel találkoztam,ezért kitaláltam egy saját gabonapelyhes süti receptet.Amúgy is mindent úgy sütök-főzök,hogy elolvasok egy csomó receptet,majd a fejemben vegyítem őket és a nekem szimpatikus hozzávalókat és fűszereket felhasználva kísérletezek.Ez is ily módon készült.

Hozzávalók:

  • 2 bögre bio mézes tönkölypehely
  • 2 bögre liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 4-5 evőkanál méz
  • 4 tojás
  • fél bögre darált dió
  • csokidarabkák
  • 1 dl tej
  • 10 g vaj+ a tepsikenéshez
  • meggy
  • fahéjas vaníliás cukor
  • csipet só
Egy keverőtálban elmorzsolom a tönkölypelyhet.Hozzákeverem fa keverőlapáttal a szódabikarbónás-sütőporos lisztet és a diót.Összemorzsolom a vajjal.Belekeverem a tojásokat,a tejet,a mézet és a csokit (én 3 kisebb csoki tojást törtem szét).Csipetnyi sót szórok bele.Kivajazott,liszttel vagy zsemlemorzsával meghintett tepsibe (38×22cm) borítom,majd rányomkodom a meggyet.Előmelegített sütőben megsütöm.Még forrón megszórom a fahéjas vaníliás cukorral.

This entry was posted on kedd, június 23, 2009 and is filed under , , , , , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése