Mindig érdekelt,milyen lehet a zabpelyhes sütemény.Vajon van olyan jó,mint a piskóta?Mivel a család rajtam kívül nincs oda a reformsütikért (pl. teljeskiőrlésű lisztes süti),ezért eddig nem nagyon próbálkoztam ilyesmivel.Na meg a zabpehely sem ízlik igazán egyikünknek sem.De mostanában megint sok hasonló recepttel találkoztam,ezért kitaláltam egy saját gabonapelyhes süti receptet.Amúgy is mindent úgy sütök-főzök,hogy elolvasok egy csomó receptet,majd a fejemben vegyítem őket és a nekem szimpatikus hozzávalókat és fűszereket felhasználva kísérletezek.Ez is ily módon készült.
Hozzávalók:
- 2 bögre bio mézes tönkölypehely
- 2 bögre liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál sütőpor
- 4-5 evőkanál méz
- 4 tojás
- fél bögre darált dió
- csokidarabkák
- 1 dl tej
- 10 g vaj+ a tepsikenéshez
- meggy
- fahéjas vaníliás cukor
- csipet só
This entry was posted
on kedd, június 23, 2009
and is filed under
csoki,
dió,
gabonapehely,
lakto,
meggy,
méz,
ovo,
süti
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
.
Megjegyzés küldése