Egyszerű,de nagyszerű lencseleves  

Posted by: LiliNortianyu in , , ,

bocsi a rossz minőségű képért

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 3-4 szál zsenge sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb paprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • 125 g tönkölytarhonya
  • 1 ek vegabond zsír vagy 3 ek olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 ek mustár
  • fűszerek:só,vegamix,bors,majoranna,pirospaprika,petrezselyem zöld
Előző este beáztatom a lencsét.Ha konzervet használok,akkor csak a legvégén adom hozzá.A zsiradékon üvegesre párolom a hagymát a fokhagymával.Beleteszem a paprikát,paradicsomot és egy percig párolom.Felöntöm 1 liter vízzel és belerakom a sárgarépát.Ha félig megpuhult,beleöntök még egy liter vizet és hozzá adom a lencsét a fűszerekkel.Ha megpuhultak a zöldségek,belefőzöm a tarhonyát,ennek elég 6 perc,majd behabarom a lisztes,mustáros tejföllel.

Tipp:a répát legjobb minél nagyobb darabokban főzni,így több vitamin marad benne.

This entry was posted on kedd, június 30, 2009 and is filed under , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése