Már régóta szerettem volna készíteni vega-zsírt,mert a bolti ilyen-olyan ízesítésű növényi zsírok ugyan finomak,de egy kicsit drágák.És bosszantott a tudat,hogy ezt tök könnyen el lehet készíteni házilag és persze olcsóbb is így.Vettem egy jó nagy doboz pálmazsírt,amire egyébként pálmavaj van írva.Kb. 2 dl-t (olvasztva ennyinek tűnt) kivettem belőle egy kis lábasba,felolvasztottam,beledobtam 3 gerezdnyi szeletelt fokhagymát és egy kocka DM-es zöldségleveskockát.Pár percig kevergettem,közben adtam hozzá egy kis olíva olajat,hogy kenhető legyen,mivel nagyon kemény állagú a hűtőből kivéve.Hagytam kihűlni és már kentem is.Nagyon jó sült hús-zsír íze lett.
This entry was posted
on csütörtök, február 04, 2010
and is filed under
kenhető,
vegán
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
.
hu ez nagyon nagyon jol hangzik, es otletes, meg gyerekek is ehetik;)
A gyerekek sajnos nem eszik,pedig isteni finom.