Fokhagymás vega-zsír  

Posted by: LiliNortianyu in ,

Már régóta szerettem volna készíteni vega-zsírt,mert a bolti ilyen-olyan ízesítésű növényi zsírok ugyan finomak,de egy kicsit drágák.És bosszantott a tudat,hogy ezt tök könnyen el lehet készíteni házilag és persze olcsóbb is így.Vettem egy jó nagy doboz pálmazsírt,amire egyébként pálmavaj van írva.Kb. 2 dl-t (olvasztva ennyinek tűnt) kivettem belőle egy kis lábasba,felolvasztottam,beledobtam 3 gerezdnyi szeletelt fokhagymát és egy kocka DM-es zöldségleveskockát.Pár percig kevergettem,közben adtam hozzá egy kis olíva olajat,hogy kenhető legyen,mivel nagyon kemény állagú a hűtőből kivéve.Hagytam kihűlni és már kentem is.Nagyon jó sült hús-zsír íze lett.

This entry was posted on csütörtök, február 04, 2010 and is filed under , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

2 megjegyzés

hu ez nagyon nagyon jol hangzik, es otletes, meg gyerekek is ehetik;)

A gyerekek sajnos nem eszik,pedig isteni finom.

Megjegyzés küldése