- 20 dkg brokkoli
- 20 dkg karfiol
- 15 dkg sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- tengeri só
- zöldfűszerek
- 3 dl növényi tejszín
- 2 marék kukorica pehely
- napraforgómag
Na de jöjjön az elkészítés:nagyon egyszerű,a zöldségeket a fokhagymával kb. 1.5 liter vízben megfőzöm.Belerakom az olajat,a sót,a kukoricapelyhet és a tejszínt.Amikor újra felforr,leveszem a tűzről (villanyról),és botmixerrel pürésítem.Ezután visszarakom,beleteszek zöldfűszereket és mégegyszer felforralom.Hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek.Közben pirítok hozzá valamilyen pékárut,pl.kenyérkockák,kiflikarikák.Nálam most ez utóbbi,sajtos kiflikarika került bele.Ezt Én úgy csinálom,hogy a mikrót grillre állítom,rárakom a grillrácsra a karikákat és 3-4 perc alatt megpirul.Tálaláskor ezek kerülnek a levesbe,ráadásként megszórom napraforgómaggal.
This entry was posted
on kedd, július 14, 2009
and is filed under
gabonapehely,
leves,
tejszín,
vegán
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
.
Megjegyzés küldése