Zöldségkrémleves  

Posted by: LiliNortianyu in , , ,


Hozzávalók:

  • 20 dkg brokkoli
  • 20 dkg karfiol
  • 15 dkg sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • tengeri só
  • zöldfűszerek
  • 3 dl növényi tejszín
  • 2 marék kukorica pehely
  • napraforgómag
Ahogy elkezdtem leírni az összetevőket,feltűnt,hogy szinte mindenbe rakok fokhagymát.Rájöttem,hogy ez az Én nátrium-glutamátom (ízfokozó).De a friss zöldfűszerek is sokat dobnak az ízhatáson.A zöldekből én most eléggé híján voltam ez meg is látszik az ételfotón.Normális esetben egy csomó levéldarabkának kéne úszkálnia a lében.
Na de jöjjön az elkészítés:nagyon egyszerű,a zöldségeket a fokhagymával kb. 1.5 liter vízben megfőzöm.Belerakom az olajat,a sót,a kukoricapelyhet és a tejszínt.Amikor újra felforr,leveszem a tűzről (villanyról),és botmixerrel pürésítem.Ezután visszarakom,beleteszek zöldfűszereket és mégegyszer felforralom.Hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek.Közben pirítok hozzá valamilyen pékárut,pl.kenyérkockák,kiflikarikák.Nálam most ez utóbbi,sajtos kiflikarika került bele.Ezt Én úgy csinálom,hogy a mikrót grillre állítom,rárakom a grillrácsra a karikákat és 3-4 perc alatt megpirul.Tálaláskor ezek kerülnek a levesbe,ráadásként megszórom napraforgómaggal.

This entry was posted on kedd, július 14, 2009 and is filed under , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése