Burgonyás kelkáposzta főzelék,köleses szójafasírttal  

Posted by: LiliNortianyu in , , , , , , , ,

Kelkáposzta főzelék:
Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • köménymag,babérlevél,majoranna,tengeri só,pirospaprika,bors
  • 2 dl tejföl és liszt a habaráshoz
  • ecet
A vöröshagymát olajon megdinsztelem,hozzáadom a torzsájától megfosztott,csíkokra vágott kelkáposztát és felöntöm annyi vízzel,ami éppen ellepi.Kb negyed órás párolás után hozzáadom a karikára vágott burgonyát,a szeletelt fokhagymát és a fűszereket.Felöntöm megint vízzel és közepes lángon puhára főzöm.Ezután behabarom a liszt-tejföl keverékkel,majd a végén ecettel ízesítem.

Köleses szójafasírt:
Hozzávalók:
  • 1 csomag Natura magyaros szójafasírt por
  • fél pohár köles
  • másfél pohár +3 dl víz
  • 1-2 gerezd fokhagyma
A kölest háromszoros vízben kis lángon puhára főzöm.Közben elkeverem a fasírtport 3 dl vízzel.Ha már langyos a köles,összekeverem a fasírtmasszával és belenyomom a fokhgymát.Jól összedolgozom,majd vizes kézzel lapos pogácsákat formázok belőle és kevés olajon mindkét oldalát megsütöm.

This entry was posted on péntek, március 12, 2010 and is filed under , , , , , , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése