Végre rászántam magam,hogy kipróbáljam a szejtán készítést.Eddig azt gondoltam,nagyon macerás az elkészítése a kétszeres főzés miatt,de kellemesen csalódtam.Ráadásul ízre,állagra is jól sikerült,ízlett mindenkinek.Frissen még gumis volt,de amikor már kihűlt és jobban összeértek az ízek,kifejezetten finom volt.Jó nagy adag búzahús lett,csak egy részét használtam fel most.Katanyakánál olvastam,hogy a többit el lehet rakni a főzőlében pár napra a hűtőbe.
Hozzávalók:
- egy tasak búzasikér 250g
- 3 lecsópaprika
- 3 kisebb paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- pirospaprika,só,majoranna,tárkony,bors
- tarhonya
This entry was posted
on szerda, november 11, 2009
and is filed under
hús helyett,
paprika,
paradicsom,
szejtán,
tészta,
vegán
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
.
Jujj de szép az új ruhád:)
Én is állandóan tervezem a szejtánkészítést.Biztos csak egyszer kellen rávennem magam:)
Szép az új háttered :)
Köszi szépen!
Frutti-érdemes belevágni,sok lehetőség rejlik benne.
Szia!
Én rendszeresen nagy adagot készítek egyszerre, és különböző alakokban (darálva, szeletelve) lefagyasztom. Nagyon bevált, nem változik az állaga olvasztás után.
Sok sikert a bloghoz!