Szejtánpörkölt tarhonyával  

Posted by: LiliNortianyu in , , , , ,

Végre rászántam magam,hogy kipróbáljam a szejtán készítést.Eddig azt gondoltam,nagyon macerás az elkészítése a kétszeres főzés miatt,de kellemesen csalódtam.Ráadásul ízre,állagra is jól sikerült,ízlett mindenkinek.Frissen még gumis volt,de amikor már kihűlt és jobban összeértek az ízek,kifejezetten finom volt.Jó nagy adag búzahús lett,csak egy részét használtam fel most.Katanyakánál olvastam,hogy a többit el lehet rakni a főzőlében pár napra a hűtőbe.

Hozzávalók:

  • egy tasak búzasikér 250g
  • 3 lecsópaprika
  • 3 kisebb paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • pirospaprika,só,majoranna,tárkony,bors
  • tarhonya
A búzasikért összekeverem fűszerekkel, 2 pohár meleg vízzel és gombócokat gyúrok belőle (5-6 db).Állni hagyom minimum 10 percig.Közben vizet forralok.A sós lobogó vízbe dobom a gombócokat és addig főzöm,míg fel nem jönnek.Ekkor kiveszem és felszeletelem őket.Visszarakom főni még 10 percig.Közben picit megpirítom a tarhonyát és elkezdem a párolni.A hagymát is felteszem dinsztelni a karikákra vágott paprikával.Ha már langyos a "hús",csíkokra vágok annyit,amennyit a pörkölthöz felhasználok.Hozzáadom az aprított fokhagymával és a kockára vágott paradicsommal a dinsztelt hagymához és fűszerezem.Nem főztem túl sokáig,talán 15-20 percig,ezt még jobban ki kell tapasztalnom.A végén összekeverem a tarhonyával és állni hagyom,hogy össze érjenek az ízek.

This entry was posted on szerda, november 11, 2009 and is filed under , , , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

4 megjegyzés

Jujj de szép az új ruhád:)
Én is állandóan tervezem a szejtánkészítést.Biztos csak egyszer kellen rávennem magam:)

Szép az új háttered :)

Köszi szépen!
Frutti-érdemes belevágni,sok lehetőség rejlik benne.

Szia!

Én rendszeresen nagy adagot készítek egyszerre, és különböző alakokban (darálva, szeletelve) lefagyasztom. Nagyon bevált, nem változik az állaga olvasztás után.
Sok sikert a bloghoz!

Megjegyzés küldése