Lencsefőzelék  

Posted by: LiliNortianyu in , ,

Hozzávalók:

  • 1 tasak lencse
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 pohár tejföl
  • liszt
  • mustár
  • babérlevél,só,pirospaprika
Előző este beáztatom a lencsét.A hagymát megdinsztelem,megszórom pirospaprikával és beleöntöm az átmosott lencsét.Felöntöm annyi vízzel,ami ellepi.Teszek bele babérlevelet,egy-két gerezd fokhagymát és sózom.Ezt nyugodtan lehet már az elején sózni,mivel hamar megpuhul a lencse.Ha már puha,behabarom lisztes,mustáros tejföllel.Szójavirslit karikáztam bele a legvégén.Szoktam készíteni pörkölt-alaposan paprikával,vagy répakockákkal is.

This entry was posted on péntek, január 08, 2010 and is filed under , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

4 megjegyzés

Gabonagömböccel nem próbáltad még?

Őszintén szólva még egyáltalán nem próbáltam a gabonagömböcöt,pedig már szemeztem vele párszor.

Megjegyzés küldése