Már régóta várta ez a recept,hogy feltegyem,remélem sikerül jól vissza emlékezni az elkészítésére.Eredetileg fasírtnak indult a dolog,de úgy nem nyerte el a tetszésemet.Fele mennyiségeket írok a gombóchoz,mert levesbe az is bőven elég.
Először is felteszek egy zöldség levest:olajon megdinsztelek egy póréhagymát,felengedem forró vízzel,ízesítem bio leveskockával,hozzáadok még répát,petrezselymet,karalábét,a vége felé nagy cafatokra vágott petrezselyemzöldet,ugyancsak a végénél behabarom tejfölös liszttel. Közben megpárolok kb 20 dkg zöldséget (fagyasztott brokkoli-karfiol-répa),ezt egy tálban hagyom hűlni.Amikor langyos,hozzáöntök fél tasak Natura Burgonyafasírt port (Összetevők: burgonyapehely, kukoricakeményítő, szezámpehely, kukoricapehely, lenmagpehely, zöldségkeverék, petrezselyemzöld, tengeri só, fűszerkeverék.) és elkeverem az egészet az előírtnál kicsit kevesebb vízzel.Esetleg után lehet még fűszerezni fokhagymával,tengeri sóval.Amikor behabartam a levest és újra forrt,vizes kézzel gombócokat formázok és beledobálom.Kb 5 percig főzöm,miután feljöttek.Végül kis citromlét facsarok bele.
This entry was posted
on szombat, április 17, 2010
and is filed under
brokkoli,
burgonyapehely,
gombóc,
karalábé,
karfiol,
lakto,
leves,
petrezselyem,
póré,
répa
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
.
Megjegyzés küldése