Hát igen,a kép alapján nem túl gusztusos,de annál finomabb lett ez a rakott krumpli.A mediterrán jelzővel a feta sajt miatt illettem.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 póréhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 20-30 dkg feta sajt
- kb fél kg fagyasztott brokkoli-répa-karfiol (ez nálunk a sláger)
- kb 5 ek liszt
- fél liter tej
- só,bors,szerecsendió,zöldfűszerek
- mozzarella sajtkarikák
A burgonyát héjában megfőzöm,majd lehéjazom.A pórét,paprikát,zöldségeket összepárolom,a feta sajtot kockákra vágom.Közben kevés olívaolajból,lisztből és a tejből besamelmártást készítek,fűszerezem sóval,borssal,szerecsendióval és zöldfűszerekkel.Kiolajozok egy nagy tálat és rétegezek:krumpli,kicsit sózom,feta,zöldség,kicsi só,krumpli,kicsi só,feta,zöldség,besamel és végül a mozzarella.
Cukkínivel lett volna az igazi,de azt sajnos nem kaptam.
This entry was posted
on szerda, április 28, 2010
and is filed under
brokkoli,
karfiol,
krumpli,
lakto,
paprika,
póré,
rakottas,
répa,
sajt
.
You can
leave a response
and follow any responses to this entry through the
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
.
Hmmmmmm, de szuper!!!
Ezt most szívesen bevállalnám