Minestrone leves  

Posted by: LiliNortianyu in , , , , , , , , , , ,


Ez a leves nálam benne van a top 3-ban.A sokszínű hozzávalóknak köszönhetően nagyon látványos,tartalmas (de nem telítő),és többféle ízvilág megmutatkozik benne.Pontos meghatározás nincs az összetételére vonatkozóan,háziasszonya válogatja,ki milyen zöldségekkel dúsítja.Több,mint egy sima zöldségleves.Ráadásul nyugodtan lehet jó nagy adagot főzni belőle,mert megunhatatlan és napról napra jobban beérik az íze.
Hozzávalók:
1 konzerv hámozott paradicsom paradicsompürében,1 konzerv paradicsomos bab,olíva olaj,durum spagetti tészta

ízlés szerint:
sárgarépa,petrezselyemgyökér,zeller,karalábé,vöröshagyma,fokhagyma,kelkáposzta, póréhagyma, piros húsú paprika

fűszerek:bio zöldségleves kocka,só,köménymag,majoranna,petrezselyemzöld,bazsalikom,

Egy nagy fazékban olajat hevítek és beleszórom a karikára vágott póréhagymát.Kicsit megfuttatom,majd beleteszem feldarabolt zöldségeket,a fokhagyma kivételével és felöntöm vízzel.Amikor forr,kis lángra rakom,fűszerezem és puhára főzöm.Ekkor öntöm bele a paradicsomkonzervet és szeletelem bele a fokhagymát.Újra forralom és hozzáadom a darabokra tört spagetti tésztát (kb 100 g).Pár perc alatt megfő a tészta,hozzáadom a paradicsomos babkonzervet és még egyet forralok rajta.Reszelt parmezánnal kínálom.Inkább melegen,mint forrón finom.

This entry was posted on kedd, március 16, 2010 and is filed under , , , , , , , , , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése