Pizza variációk II.  

Posted by: LiliNortianyu in , , , ,




Szerettem volna valami fincsi iskolás uzsonnát a lányomnak,ezért pizza sütéskor dupla tésztát csináltam és az egyik feléből péksüteményeket készítettem.
Réteges pizza:magas falú tepsit kikentem olajjal,vékonyra nyújtott tésztát raktam bele,erre jött a szósz és a sajt,majd még 2-3 réteg ugyanígy.A tetejét is megkentem,sajtot szórtam rá meg szezám magot.Ebbe lehet mást is tölteni,hagymát,gombát,pepperóni paprikát,kukoricát stb.Kockákra vágva tálaltam.Nagyon finom!
Pizzáskifli:kisebb darabokat kinyújtottam,feltekertem,kilapítottam,megkentem pizzaszósszal és megszórtam reszelt sajttal.
Pizzatekercs:jó nagyra nyújtottam a tésztát,megkentem pizzaszósszal,megszórtam reszelt sajttal,feltekertem,felszeleteltem,ami elég nehéz,mert puha a tészta.A szeleteket kilapítottam,majd meghintettem szezám maggal.Így nyersen csúnya,egyenetlen volt,de sütés végére kikupálódott.
A pizzás kiflit és a tekercset sütőpapíron sütöttem.

This entry was posted on szerda, szeptember 09, 2009 and is filed under , , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

4 megjegyzés

Már jó régóta halogatom a pizzasütést.
Eddig az alaptészta nekem mindig elég vastagra sikerült a feltéthez viszonyítva.
Neked nem kel meg túlságosan sütés közben?

Ha az egész tepsit kitöltöm a tésztával,akkor nekem is vastag,de mi szeretjük így is.Ha vékonyra akarom,(remélem sikerül érthetően felvázolnom) teniszlabda nagyságú gombócot gyúrok,kilapítom sodrófával,felemelem és mintha kormányt tekernék,körbe-körbe fogdozom a szélét,így kinyújtja vékonyra a saját súlya.Ha kiszakad,meg lehet foltozni a sütőlapon.

Szívesen megnézném a Te reform-pizzádat,remélem kirakod majd.

Köszi!!
majd igyekszem... most ép egy mozgalmas hétvége áll mögöttünk (600 km-es út) esküvő...

Megjegyzés küldése