Paradicsom főzelék burgonyagombóccal és köles fasírttal  

Posted by: LiliNortianyu in , , , , , , , , ,

Paradicsomfőzelék

Hozzávalók:
  • 2 hámozott paradicsom paradicsomlében konzerv
  • 2 kis ,vagy 1 nagy sűrített paradicsom konzerv
  • fél vöröshagyma
  • zeller szár
  • bazsalikom,só,bors,cukor ízlés szerint
  • olaj
  • 5 ek. liszt
Az olajból és lisztből rántást készítek,majd beleöntöm a paradicsomos cuccokat.Vízzel hígítom,beledobom a fél hagymát és a zellerszárt/zellerszárakat.Rövid ideig főzöm (kb. 10 perc) kis lángon,majd a vége felé beleszórom a friss bazsalikomot és a többi ízesítőt.A végén kiveszem a hagymát és a zellerszárat,és ízlés szerint pürésítem.

Burgonyagombóc

Hozzávalók:
  • kb. 1 kg. burgonya
  • 2 tojás
  • liszt
A burgonyát héjában megfőzöm,hámozás után jól összetöröm.Ha langyos,ráütöm a 2 tojást,1 dl folyadékkal (víz,tej) és annyi liszttel eldolgozom,hogy ruganyos tészta legyen.Közben megsózom.Lehet ízesíteni bazsalikommal,vagy petrezselyem zölddel.Vizes kézzel gombócokat formázok és olajos lobogó vízbe dobom.Ha feljöttek kb.5 percig kell még főzni,mérettől függően.

Köles fasírt

Hozzávalók:
  • 1 pohár köles
  • 1 marék szezámmag
  • fasírt fűszer
  • 3-4 fokhagyma
  • fél vöröshagyma
  • olaj
A megmosott kölest háromszoros vízben felteszem párolódni.Amikor már majdnem elfőtte a vizet,elzárom és hagyom fedő alatt megpuhulni.Közben megdinsztelem az apróra vágott hagymát.Ha langyos a köles,hozzákeverem a fűszereket,a nyomott fokhagymát,a szezámmagot és a hagymát.Lapos pogácsákat formázok belőle és serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát aranybarnára sütöm.

This entry was posted on vasárnap, szeptember 06, 2009 and is filed under , , , , , , , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése