Rakott vajbab  

Posted by: LiliNortianyu in , , , ,




Hozzávalók:

  • fél kg vajbab
  • fél kg rizs
  • 3 dl tejföl vagy tejszín
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • tengeri só
  • kapor
  • majoranna
  • fehér bors
  • piros paprika
  • olaj
  • marék liszt
  • 30 dkg sajt
A vajbabot egy-másfél centis darabkákra vágom,megmosom.A hagymákat felaprítom,olajon megfuttatom.Piros paprikát szórok rá és beleteszem a vajbabot annyi vízzel,ami ellepi.Mintha pörköltet csinálnék.Belerakom az apróra vágott kaprot és puhára párolom.Közben megpárolom a rizst is.Mielőtt megpuhul a vajbab,fűszerezem.Kikeverem a tejfölt/tejszínt a liszttel és belehabarom a pörköltszerűségbe.Felöntöm vízzel,hogy legalább 2 ujjnyira ellepje a vajbabot.Beleforgatom a rizst.A tetejét megszórom vastagra reszelt sajttal és előmelegített sütőben narancssárgára sütöm.

This entry was posted on péntek, július 10, 2009 and is filed under , , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

2 megjegyzés

Mi is szeretjük a zöldbabot!
Egy nagy ágyás mindig tele van ültetve különböző fajtájúakkal.
Rakottan ritkán készítem, inkább leves, főzelék, indiai főétel, de jó ötletet adtál most!

A kisfiammal rizzsel szeretjük a legjobban a zöldségeket,ezért gyakran készítek hasonló ételeket.

Megjegyzés küldése