Pizza variációk  

Posted by: LiliNortianyu in , , , , , , , ,

A tészta:

  • 80dkg liszt
  • 4,5 dl víz
  • 1 tasak élesztő
  • 1 kk cukor
  • 2-3 kk só
  • 2-3 kk oregánó
  • olaj a kenéshez
Az élesztőt a cukorral és 1,5 dl langyos vízzel elkeverem és meleg helyen hagyom felfutni.Kb. 15-20 perc.Ha megvan,hozzáadom a maradék langyos vizet,a lisztet és a fűszereket.Megdagasztom.Olajjal megkenve,meleg helyen hagyom kelni legalább egy órát.Ha megvan,újra átgyúrom és formázom.Nagy pizzát,mini pizzákat és pizzafonatot készítettem.Kerek pizzák:kézzel vagy sodrófával lapos, kerek formákat csinálok,erre kerül a pizzaszósz és a feltét.Pizzafonat:a tésztát 3 részre osztom,vékonyra sodrom,majd befonom,végül megkenem pizzaszósszal és megszórom szezámmaggal.A tepsiben hagyom kelni amíg bemelegszik a sütő,magas hőfokon sütöm.

A pizzaszósz:
  • 400 g dobozos hámozott paradicsom paradicsompürében,de ha valakinek van ideje akkor lehet rendes paradicsomból is
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 kk cukor
  • 2 kk só
  • 2 kk oregánó
  • 2 kk bazsalikom
Összekeverem a hozzávalókat,a paradicsomokat villával,vagy krumplinyomóval összetöröm és kicsit megrottyantom.Ha ez előre el van készítve,jobban beérik az íze.

Parajos feltét:
  • pizzaszósz
  • parajlevél megpárolva kis sóval
  • kaliforniai paprika
  • hagyma karikák
  • kukorica
  • zöldfűszeres sajt
  • mozzarella
  • szezámmag
Gombás feltét:
  • pizzaszósz
  • hagyma karikák
  • gombaszeletek
  • kukorica
  • sajt
Persze a lehetőségek tárháza végtelen.Jöhet rá:olajbogyó,brokkoli,paradicsomos bab,pfefferóni,cukkíni stb.De nagyon finom a sajtos-tejfölös változat is.A tésztából pedig lehet pizzáskiflit,vagy pizzás tekercset is készíteni.

Tipp:A pizza tészta hamarabb megkel,ha 10-15 percenként mikróba rakjuk 30 mp-re.

This entry was posted on hétfő, július 27, 2009 and is filed under , , , , , , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése