Vegaburger  

Posted by: LiliNortianyu in , , , ,

Picture Captions
[Caption.iT - Face in Hole]

A "hús" hozzávalói:

  • 1 dl köles
  • 1 csomag szójás fasírtpor 170 g vagy szójagranulátum befűszerezve
  • 5 dl víz
  • pici só a kölesbe
  • olaj
A kölest megmosom,majd 3 dl vízben a pici sóval puhára főzöm.Közben a fasírtport elkeverem 2 dl vízzel és állni hagyom míg a megfőtt köles langyosra hűl.Fakanállal vagy kézzel összekeverem a kölest a szójával.Serpenyőben kevés olajat hevítek,közben vizes kézzel lapos pogácsákat formázok,majd kisütöm őket szép aranybarnára.A hamburger zsemlébe a "husin" kívül rakok saláta levelet,paradicsomot,uborkát,sajt szeletet,hagymát,majonézet,ketchupot.
Főzelékkel vagy krumplipürével is nagyon finom.A Lili szerint sokkal finomabb,mint az igazi húsból készült változat.

This entry was posted on péntek, június 26, 2009 and is filed under , , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

5 megjegyzés

Szia!

Most találtam Rád, klassz a blog! További jó blogolást kívánok! :o)

Köszi!Remélem találsz kedvedre való recepteket!

a köles. hát igen, anyukám azt mondja háromszoros vízben főzzem, de nekem a négyszeresben fő meg jól, nem tudom miért, biztos edényfüggő:)
nagyon szép lett a blog, kedvemre való. esetleg írhatnál az új blogomba néha társszerzőként, amik a családod kedvencei lettek, főként a gyerekeké:)

Hugomum-próbáld úgy,hogy csak kicsit főzöd,azután elzárod a gázt és hagyod fedő alatt megpuhulni.De kölestől is függhet a puhaság,Én is vettem már olyant,hogy akkor sem lett elég puha,ha előző este beáztattam.A társszerzés megtisztelő,szívesen élnék a lehetőséggel.

de jó,akkor küldöm a meghívót. köszi a tippet kipróbálom. mondjuk tény, hogy a lengyel köles nem olyan, mint a hazai:)

Megjegyzés küldése